فناوری پلاسما چیست ؟

فناوری پلاسما | تکنولوژی پلاسما

فناوری پلاسما به زبان ساده چیست ؟ 

فناوری پلاسما به عنوان علم گداخت هسته ای راه حلی برای رفع مشکل انرژی شمرده میشه. دما و انرژی بالا از شاخصه های گداخت هسته ای می باشد. امروزه این علم وارد حوزه صنعت و پزشکی نیز شده است.

خواص منحصر به فرد پلاسما محققان را بر آن داشت تا از عملکرد بی نظیر آن برای بهبود کیفیت زندگی مردم استفاده کنند .

 پلاسما گاز یونیزه‌ است که رفتار جمعی دارد و به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می شود.

هنگامی که انرژی مولکول‌های ماده افزایش پیدا میکند ، حالت ماده تغییر می‌کند . انرژی زیاد مولکول منجر به جداسازی اتم های گازی و در نهایت آزاد سازی ذرات باردار می‌شود.

به تعریفی دیگر ناحیه ای که شامل الکترون و یون های مثبت در حال تعادل است پلاسما گفته می شود. اما درواقع پلاسما شامل ذرات باردار (الکترون ، یون ها ) ، اتم ها و مولکول های برانگیخته ، رادیکال های آزاد ، اتم های فعال و فوتونهای UV است .

وجود این عوامل در فضای پلاسما باعث ایجاد تمایز شده است.

پلاسما چیست و چه کاربردی دارد ؟

کاربرد پلاسما در پزشکی ، پزشکی زیبایی و صنعت درخور توجه است . از ویژگی‌های بارز تکنولوژی پلاسما در حوزه پزشکی تولید انواع پلاسما سرد ، پلاسما گرم ، پلاسما هوا و پلاسمای DBD است. 

توانایی ایجاد انواع پلاسما از ویژگی های بارز تکنولوژی پلاسما است. یعنی هر دستگاهی نمی‌تواند این قابلیت را داشته باشد . این امر به دلیل عدم رعایت فرکانس مناسب ، عدم قرار گرفتن صحیح الکترود ها و یا اعمال ولتاژ نامناسب باشد.

به طور کلی با توجه به نحوه قرار گرفتن الکترون ها در کنار هم می توان انواع مختلف پلاسما از جمله پلاسمای تخلیه سد دی الکتریک، پلاسمای تخلیه الکتریکی و پلاسمای سرد اتمسفر را ایجاد کرد.

پس پلاسما گاز یونیزه و شبه خنثی است که رفتار جمعی دارد و به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می شود.

هنگام تشکیل پلاسما ،انرژی زیاد مولکول ها منجر به جداسازی اتم های گازی و سبب آزادسازی اتم های باردار الکترونها و یون های میشود.

فناوری پلاسما نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود که در یک مقاله به طور تخصصی به آن پرداخته ایم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×